Bulgáriában eltulajdonított, megsemmisült, elvesztett illetve megtalált magyar útlevél vagy magyar személyazonosító igazolvány

 

Tegyen bejelentést a bolgár rendőrségen és kérjen rendőrségi jegyzőkönyvet (Протокол от полицията), ha van másolata az eltulajdonított okmányról vigye magával, így tudja biztosítani, hogy ellopott okmányaival ne éljenek vissza, a kiadott jegyzőkönyvvel pedig tudja igazolni magát az új okmány elkészültéig.

 

Akinek az úti okmányát eltulajdonították, megsemmisült, vagy elvesztette, köteles azt haladéktalanul, de legkésőbb a tudomására jutástól számított három munkanapon belül a konzuli hivatalnál bejelenteni. Ezt megteheti a rendőrségi jegyzőkönyve elküldésével interneten (consulate.sof@mfa.gov.hu). Kérjük, írja mellé személyes adatait (név, születési hely, idő, anyja neve, bulgáriai lakcíme, elérhetősége).

 

A konzuli hivatal jegyzőkönyvet vesz fel az úti okmány eltulajdonítás, elvesztés, megtalálás stb. körülményeiről. Az érintett okmányokat az illetékes magyar hatóságok letiltják/érvénytelenként rögzítik.

 

Ha eltűnt/ellopott okmányát megtalálják, azt is jelezze a konzulátusnak.

Ha ön talál magyar okmányt Bulgáriában, kérjük, juttassa el a konzuli hivatalunkhoz. Az elvesztésre került, eltulajdonított, megsemmisült útiokmány a bejelentés után körözés alá kerül. Amennyiben új okmányra van szüksége, olvassa el az ideiglenes magánútlevél menüpontot.