Magyarországon beadott útlevelek átvétele


Amennyiben Magyarországon az útlevélkérelme benyújtásakor azt kérte, hogy azt Szófiába, a külképviseletre továbbítsák, vagy egyéb okiratot kérelmezett Magyarországon, magyar hatóságnál és az okirat kiküldését a szófiai külképviseletre kérte, az útlevél, illetve okirat kézbesítéséért konzuli közreműködési díjat kell fizetni.

A díjat kizárólag bankkártyával lehet kifizetni. Készpénzt nem áll módunkban elfogadni. A konzuli eljárási díjat a kérelem beadásakor kell fizetni, utólagos fizetésre nincs lehetőség. 
Konzuli díjak

 

Amennyiben Magyarországról útlevelet, vagy egyéb okiratot vár, úgy kérjük, írja meg elérhetőségét a konzulátusnak a consulate.sof@mfa.gov.hu e-mail címre, máskülönben nem tudjuk értesíteni az okmány megérkezéséről.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a konzulátusra az útleveleket csak meghatározott időnként kézbesítik, így a kézbesítés ideje akár 2-4 hetet is igénybe vehet az útlevél elkészülte után. Kérjük, hogy az útlevél megérkezéséig ne tervezzenek utazást, ne vásároljanak menetjegyet (repülőjegy, buszjegy, stb.), mert a késedelmes átadásból származó esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

 

Az útlevél, illetve az egyéb okmányok, okiratok átvételére személyesen, ügyfélfogadási időben, előzetes időpont foglalást követően kerülhet sor.

Az útlevél, egyéb okmány, okirat felvételéhez be kell mutatni az útlevél kérelmezésekor kapott igénylőlapot, valamint a kérelmező személyazonosításra alkalmas okmányát (útlevél, személyi igazolvány). Ha a kérelmező még rendelkezik érvényes útlevéllel vagy ideiglenes útlevéllel, kérjük azt átadni érvénytelenítés céljából (igény esetén az érvénytelenített magánútlevelet visszaadjuk).

 

Elérhetőség, ügyfélfogadási idő