Tisztelt Ügyfelünk! 

 

A kérelem benyújtására csak időpontfoglalást követően kerülhet sor.

A kérelmet kizárólag személyesen lehet benyújtani.

 

Okiratok beszerzése

1. Anyakönyvi kivonat igénylése esetén hozza magával az érvényes magyar útlevelét vagy a személyi igazolványát, és ha rendelkezésre áll, lakcímkártyáját.

Az okirat kiállítása ingyenes.

A kérelem alapján, igény szerint kiállítunk egy nemzetközileg elfogadott születési/házassági/halotti anyakönyvi kivonatot, melyhez csatolunk egy hiteles fordítást bármelyik európai uniós ország nyelvén.

További hitelesítés nem szükséges, fordítás csak abban az esetben, ha a megjegyzés rovatban bármilyen bejegyzés szerepel (pl. válás).

Kérjük hozza magával az alábbi letölthető formanyomtatványt (kérjük kék tollal töltse ki, DE NE ÍRJA ALÁ, mivel a konzuli tisztviselő előtt kell aláírni).

 

2. Családi állapot igazolás igénylése esetén hozza magával az érvényes magyar útlevelét vagy a személyi igazolványát, és ha rendelkezésre áll, a lakcímkártyáját, valamint hozza magával az alábbi letölthető formanyomtatványt (kérjük kék tollal töltse ki, DE NE ÍRJA ALÁ, mivel a konzuli tisztviselő előtt kell aláírni).

A szolgáltatás díjköteles (59 BGN).

 

3. Hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylése esetén hozza magával az érvényes magyar útlevelét vagy a személyi igazolványát, és ha rendelkezésre áll, a lakcímkártyáját, valamint hozza magával az alábbi letölthető formanyomtatványt (kérjük kék tollal töltse ki, DE NE ÍRJA ALÁ, mivel a konzuli tisztviselő előtt kell aláírni).

Erkölcsi bizonyítvány kitöltési útmutató

A szolgáltatás díjköteles (konzuli díj (79 BGN) + hitelesítés díja (40 BGN) + a fordítás díja bolgár nyelvre igény esetén)

 

 

Konzuli díjak

Elérhetőség, ügyfélfogadási idő