Tisztelt Ügyfelünk! 

 

TAJ kártyát, Európai Egészségbiztosítási Kártyát, adókártyát csak a magyarországi hivatalok állíthatnak ki. A külképviseleteknek erre nincs lehetősége.

 

  • TAJ kártya a lakóhely/tartózkodási hely szerinti egészségbiztosítási pénztári feladatkörében eljáró kormányhivatalnál igényelhető. A TAJ kártya igénylésével kapcsolatban a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) oldalán érhető el további információ.
  • Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát a kormányhivatal, a kormányablak, valamint a NEAK adja ki kérelemre, a magyar egészségügyi szolgáltatásokra jogosult személyek részére. A kártya nem állítható ki azon harmadik állambeli személyek részére, akik nem Magyarországon vagy valamely más EGT tagállamban rendelkeznek állandó lakóhellyel.
  • Adókártya ügyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatához kell fordulnia. Adóigazolvány igénylés vagy azzal kapcsolatos adatok módosítása, 2019. január 09-étől kezdődően már ONYA felületen keresztül az „Adóigazolvány-igénylés” kiválasztásával és NAV-hoz történő online beküldésével is intézhető.