2023. október 18-án ünnepélyes keretek között került sor Fehér Géza professzor emléktáblájának felavatására Szófiában. Az emléktáblát, mely a Liszt Intézetnek helyet adó épület falán került elhelyezésre, Dr. Boros Miklós nagykövet és Julian Revalszki a Bolgár Tudományos Akadémia elnöke avatták fel. A ceremóniát követően Penka Pejkovszka professzor, a Bolgár-Magyar Történész Vegyes Bizottság társelnöke tartott előadást Fehér Géza életéről és munkásságáról.

Az emléktábla-avatás a Magyar-Bolgár Barátság Napjával (október 19.) kapcsolatos eseménysorozat része volt tekintettel arra, hogy Fehér Géza professzor személye kimagasló a 20. század magyar-bolgár kétoldalú kapcsolatainak történetében: kiemelkedően fontos régészeti feltárásai és történeti megállapításai mellett neki köszönhető a Magyar Egylet létrehozása Szófiában.

Fehér Géza professzor helyet kapott a Bolgár Tudományos Akadémia soraiban is, mint annak külföldi tagja, munkássága – egyebek mellett – Bulgária egyik szimbólumához, a Madarai-lovashoz köthető, az ősbolgárokkal kapcsolatos kutatásai alapvető fontosságúvá váltak a bolgár történészek számára is.”