Hírek

Idén is megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 6-án elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program második évfolyamára.
Tovább

Covid-19 elleni oltás igénylése Bulgáriában

A Bolgár Köztársaságban hosszú távú, vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok Covid-19 elleni oltása (amennyiben igényüket regisztrálják), a Nemzeti Oltási Terv alapján történik. A külföldi állampolgárok a háziorvosuknál, vagy a lakcímük szerinti megyében található Regionális Egészségügyi Felügyeletnél regisztrálhatnak.
Tovább

Covid tájékoztató

A bolgár kormány a „sürgősségi járványhelyzetet”, 2021. április 30-ig hosszabbította meg. 2021. január 29-től Bulgária területére 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatásával lehet beutazni! A negatív PCR teszteredménynek tartalmaznia kell az utazó személyes adatait (beleértve az utazáshoz használt úti okmány számát is!), a laboratórium adatait (név, cím, elérhetőség), a teszt elkészítésének időpontját, a teszt típusát (csak PCR elfogadott), valamint annak negatív eredményét. Fontos, hogy a teszt típusa (PCR), valamint eredménye (negatív) latin betűkkel legyen feltüntetve
Tovább

VENDÉGOKTATÓI ÖSZTÖNDÍJ

Pályázati felhívás vendégoktatói ösztöndíjas jogviszony betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. november 19., 14:00 óra (CET)
Tovább

Nyugdíjfolyósítással kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy előzetes időpontfoglalás mellett, ismételten lehetőség nyílt a nyugdíjak folyósításához szükséges életbenléti igazolásokkal (adategyeztetés) kapcsolatos ügyintézésre.
Tovább