Hírek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök megbeszélése

2023. augusztus 30-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel, a megbeszélés témája a két ország energetikai együttműködése volt.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marija Gabriel bolgár miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter találkozója

2023. augusztus 29-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Marija Gabriel bolgár külügyminiszter a migrációról, az innovációról és a digitalizációról tárgyalt a Bledi Stratégiai Fórum margóján.
Tovább

Rumen Radev bolgár elnök a Madarai Lovas Érdemrend I. fokozatát adományozta Balázsné Harangozó Tekla magyar nagykövetnek

Rumen Radev bolgár köztársasági elnök július 19-én az elnöki hivatalban tartott ünnepségen a Madarai Lovas Érdemrend I. fokozatát adományozta Magyarország szófiai nagykövetének, Balázsné Harangozó Teklának a kétoldalú kapcsolatok erősítése és fejlesztése érdekében tett kiemelkedő erőfeszítéseiért.
Tovább

Itt a nyári szezon, kérjük ellenőrizzék útiokmányuk érvényességét!

A jelenlegi bolgár szabályok szerint az útlevélnek még 90 napig kell érvényesnek lennie a Bulgáriából történő kiutazás után, a személyi igazolványnak pedig az utazás utolsó napjáig. Javasoljuk még az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltását és az utasbiztosítás megkötését is.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatása Bulgáriában

A miniszter a Közép-Európai Kezdeményezés külügyminisztereinek ülésén vett részt Szófiában, 2022. november 7-én.
Tovább