Hírek

Magyar védettségi igazolvány igénylése

2021. május 21-től az a magyar állampolgár, aki Bulgáriában kapta meg a SARS-CoV-2 elleni oltást (olyan vakcina felhasználásával, amelyet Magyarország is elfogad) s erről, Bulgária által kiállított hivatalos igazolással is rendelkezik, díjmentesen magyar védettségi igazolványt igényelhet
Tovább

Covid-19 elleni oltás igénylése Bulgáriában

A Bolgár Köztársaságban hosszú távú, vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok Covid-19 elleni oltása (amennyiben igényüket regisztrálják), a Nemzeti Oltási Terv alapján történik. A külföldi állampolgárok a háziorvosuknál, vagy a lakcímük szerinti megyében található Regionális Egészségügyi Felügyeletnél regisztrálhatnak.
Tovább

Nyugdíjfolyósítással kapcsolatos tájékoztatás

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy előzetes időpontfoglalás mellett, ismételten lehetőség nyílt a nyugdíjak folyósításához szükséges életbenléti igazolásokkal (adategyeztetés) kapcsolatos ügyintézésre.
Tovább

Tájékoztató a konzuli szolgáltatások részleges újraindításáról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy előzetes telefonos időpontfoglalás mellett, magyar állampolgárok részére, egyes ügytípusoktól eltekintve, a legtöbb konzuli szolgáltatás elérhető a szófiai konzulátuson.
Tovább